Wat zijn shutters?
Deze vraag zien wij vaak langskomen. Shutters zijn het eenvoudigst te omschrijven als klap- of raamluiken met verstelbare horizontale lamellen of jaloezieën. Shutters zijn bijzondere raambekleding, waarmee u kunt spelen met zonlicht. Shutters worden gemaakt met verschillende materialen. Naast hout, het meest voorkomende materiaal, is er ook de keuze uit kunststof, aluminium en dikwandig aluminium. De zonwerende kracht van shutters is ongekend. Shutters zijn zeer goed in het weren van zonlicht, maar zijn ook echte blikvangers in elk interieur. Shutters zijn voorzien van horizontale houten lamellen die in elke stand instelbaar zijn. Overdag kunt u de shutters helemaal open zetten of de lamellen zo draaien dat er een optimale lichtinval ontstaat. ‘s Avonds sluit u uw ramen af voor meer privacy. Shutters kunnen gemaakt worden in alle standaard RAL kleuren. Daarnaast zijn ze ook beschikbaar in andere kleuren.

Wat voor shutters zijn er?
Nu we weten wat shutters zijn, is het belangrijk om te weten welke soorten shutters er zijn. Per soort zit er verschil in het materiaal, maar ook in de opties. Ga dus na of u bijvoorbeeld smalle of brede lamellen wilt. Of u de kantelstok in het midden wilt, aan de zijkant, of toch liever clearview? Allemaal vragen om over na te denken voordat u daadwerkelijk een shutter besteld.

Shutters op maat
Shutters zijn het eenvoudigst te omschrijven als klap- of raamluiken met verstelbare horizontale lamellen of jaloezieën. Bijzondere houten raambekleding, waarmee u kunt spelen met zonlicht. De zonwerende kracht van shutters is ongekend. Shutters worden veel gebruikt als zonwering of decoratieve raambekleding.

Shutters zijn voorzien van horizontale houten lamellen die in elke stand instelbaar zijn. Overdag kunt u de shutters helemaal open zetten of de lamellen zo draaien zodat er een optimale lichtinval ontstaat. ‘s Avonds sluit u uw ramen af voor meer privacy. Shutters kunnen gemaakt worden in diverse fabriekskleuren met een gekeurde NCN lak.

Allround shutters
De Basis- en Allround shutters worden door onze productielocatie in China geheel op maat voor u gemaakt. De Allround shutters zijn vervaardigd uit lindehout (ook wel basswood genoemd). Deze shutters hebben ongekende toepassingsmogelijkheden van schuine tot ronde ramen. Verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren wit. Uit te breiden met een brede variatie aan extra opties zoals opdekscharnieren, afdeklijsten, tramklinken, midden-tilt, onderrails en bovenrails.

Gemeten en gemonteerd
Na het maken van een meetafspraak komen we bij u op bezoek om de exacte afmetingen voor de shutters op te komen nemen, passen uw offerte aan met eventuele extra wensen en juiste maten. Vervolgens vangen we aan met de productie van uw shutters. Na ongeveer 12-14 weken maken we een nieuwe afspraak voor het plaatsen en het monteren van uw shutters. U heeft zelf dus geen zorgen over de juiste montage van uw shutterpanelen.

Materiaal
Alle hout soorten worden geïmporteerd vanuit Europa. Dit omdat de droogtijd van het hout dan optimaler is. Onze productielocatie levert alleen producten goedgekeurd voor de Europese markt. Tweemaal per jaar brengen onze medewerkers een bezoek aan de shutter productielocatie in China voor het controleren van het volledige productieproces, bespreken van productvernieuwing en innovatieve shutter-oplossingen.

Bediening
De horizontale houten lamellen hebben aan weerszijden draaipennetjes die precies in de zijstijlen vallen. Bij de exclusieve Special shutters kan de kantelstok verbonden worden met alle horizontale houten shutter lamellen, zodat door middel van het op en neer verplaatsen van de kantelstok, alle lamellen tegelijk gedraaid worden.